AMSTERDAM - Teambaas Stefano Domenicali van Ferrari juicht de beslissing van de internationale autosportfederatie FIA om het verbod op stalorders te schrappen toe.

“Eindelijk komt er een einde aan de hypocrisie. Formule 1 is voor ons een teamsport en dient ook zo behandeld te worden”, meldt Domenicali aan de BBC.

Met het nu geliquideerde artikel 39.1 in de hand legde de FIA Ferrari een straf op na het voorval op Hockenheim waarbij Felipe Massa plaats moest maken voor Fernando Alonso.

Ferrari werd beboet met 100.000 dollar, maar kreeg geen puntenaftrek. In de toekomst wordt aan de hand van het 'opgepimpte' artikel 151.c bekeken of renstallen de sport in diskrediet brengen.

Mutaties

Domenicali kondigt verder wijzigingen aan in het operationele team van Ferrari tijdens races. Een en ander is het resultaat van evaluaties na de laatste Grand Prix in Abu Dhabi. Door een tactische fout verspeelde Alonso daar de wereldtitel aan Sebastian Vettel.

“We voeren enkele veranderingen door en maken deze bekend op een voor ons geschikt tijdstip. Het wordt weer een lang seizoen en we kunnen het ons niet permitteren om ergens punten te laten liggen.”