Boogerd en Van Moorsel opnieuw wielrenner van het jaar

DEN BOSCH - Michael Boogerd is voor de vierde keer in zijn loopbaan gekozen tot wielrenner van het jaar. De renner van Rabobank ontving maandagavond tijdens een gala in Den Bosch de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee/Gouden Spaak.

Bij de vrouwen ging de titel naar Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Boogerd en Van Moorsel werden verkozen door de lezers van Wieler Revue, de oud-renners van de Club 48 en de leden van de wielervakbond VVBW. Thomas Dekker ontving de Toboga Beker/Zilveren Spaak als grootste belofte van Nederland. In de categorie mountainbiken/veldrijden won Bart Brentjens zijn vijfde Zilveren Spaak.

Boogerd haalde het voor Servais Knaven en Gerben Löwik. De Hagenaar won dit jaar de Brabantse Pijl en werd tweede in de wereldbeker. Van Moorsel klopte bij de vrouwen (om de Keetie van Oosten-Hage Trofee/Zilveren Spaak) Mirjam Melchers en Chantal Beltman. Van Moorsel werd dit jaar wereldkampioene op de individuele achtervolging op de baan, verbrak het werelduurrecord bij de vrouwen en won de eerste KNWU-topcompetitie voor vrouwen. Het was alweer haar negende uitverkiezing.

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie organiseert ter opluistering van het 75-jarig bestaan een verkiezing van de beste wielrenner en wielrenster allertijden. Onder andere via internet kunnen wielerliefhebbers hun stem uitbrengen.De uitslag zal worden bekendgemaakt tijdens het KNWU Gala der Kampioenen, dat op 14 januari 2004 wordt gehouden.

Tip de redactie