Meer kaarten beschikbaar voor duels Oranje

LISSABON/ZEIST - De KNVB heeft maandag van de Letse voetbalbond te horen gekregen dat Nederland 4000 tot 5000 kaarten extra krijgt voor het onderlinge EK-duel. De Letten zullen niet alle 6000 beschikbare tickets kunnen verhandelen. Daardoor heeft de KNVB voor die wedstrijd niet 6000, maar waarschijnlijk minstens .000 kaarten.

Voor de drie groepsduels van het Nederlands elftal in Portugal had de KNVB in eerste instantie ongeveer 23.000 kaarten te verdelen. Per wedstrijd heeft Oranje recht op 20 procent van het aantal beschikbare toegangsbewijzen.

Bij Duitsland - Nederland in het Dragao Stadion in Porto krijgt Oranje bijna 11.000 kaarten. De totale capaciteit van de voetbaltempel bedraagt 52.000 mensen. Voor het duel met Tsjechië (19 juni in Aveiro) zijn voorlopig 6000 tickets beschikbaar. Mogelijk komen daar nog meer kaarten bij, indien ook Tsjechië niet alle toegangsbewijzen verkocht krijgt.

Inschrijven

De Letse bond liet maandag de KNVB al weten niet meer dan duizend tot 2000 kaarten te kunnen gebruiken voor de wedstrijd, die op 23 juni in Braga wordt afgewerkt. "En het toernooireglement schrijft voor dat teruggegeven kaarten eerst worden aangeboden aan de tegenstander", weet KNVB-directeur Henk Kesler.

Voor bezoek aan wedstrijden van het Nederlands elftal komen alleen leden van de Supportersclub Oranje in aanmerking. Tot 15 januari kunnen die inschrijven. Als de vraag groter is dan het aanbod, wordt bij de notaris een 'gewogen' loting uitgevoerd. Daarbij zijn de frequentie van het wedstrijdbezoek en de duur van het lidmaatschap van de leden bepalend.

NUwerk

Tip de redactie