AMSTERDAM - De toekomst van Hispania Racing hangt aan een zijden draadje. Eigenaar José Ramon Carabante van het eerste Spaanse Formule 1-team zou de renstal in de verkoop hebben gezet.

De financiële situatie van Hispania is al sinds het afdwingen van startrecht voor 2010 (halverwege 2009, toen nog onder de naam Campos Meta) precair, de vele miljoenen die Carabante in het team pompte ten spijt.

Afgelopen maand verbrak Toyota de samenwerking omdat Hispania niet aan de betalingsverplichtingen heeft voldaan.

Die beslissing lijkt de doodsteek te worden voor de Spanjaarden: de Japanse fabrikant zou een auto ontwikkelen voor het team en een aantal faciliteiten van zijn fabriek in Keulen aanbieden.

Investeerders

Met nog 93 dagen tot de eerste Grand Prix in Bahrein zit de renstal zonder bolide en sponsors, een perspectief dat Carabante, mede onder druk van de belangrijke aandeelhouder Juan Villalonga, zou hebben doen besluiten zijn team in de etalage te zetten.

Volgens de krant AS zijn er gesprekken gaande met investeerders uit de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Geen aderlating

Het wegvallen van Hispania Racing zou in sportief opzicht geen aderlating betekenen voor de Formule 1.

In 2010 behaalde het team nul punten. De renstal zette liefst vier coureurs in: Karun Chandhok, Bruno Senna, Sakon Yamamoto en Christian Klien. Voor 2011 heeft Hispania nog geen coureurs bevestigd.