AMSTERDAM - Nico Hülkenberg heeft zijn hoop om actief te blijven in de Formule 1 gevestigd op Force India. De 23-jarige Duitser kreeg vorige maand te horen dat Williams niet met hem verder wil.

“We zijn met Force India in gesprek, maar er zijn meer coureurs die azen op een stoeltje bij hen”, laat Hülkenberg optekenen op de website Formula1.com.

“Ik weiger bij de pakken neer te gaan zitten, hopelijk kan ik voor Kerst positief nieuws naar buiten brengen. Er is geen plan B, ik wil blijven in de Formule 1."

Op de lijst die de FIA eind vorige maand publiceerde stonden er geen namen onder Force India. Dit jaar reden Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi voor het team van eigenaar Vijay Mallya. Laatstgenoemde claimt een contract te hebben voor 2011.

Donderslag

Dat Williams hem de wacht aanzegde, kwam niet als een donderslag bij heldere hemel voor Hülkenberg, zijn sensationele pole position in Brazilië ten spijt.

“Er broeide al langer wat. Contractbesprekingen werden steeds uitgesteld, uiteindelijk maakt één geslaagd rondje dan geen verschil.”

Hülkenbergs plaats bij Williams wordt in 2011 ingenomen door de GP2-kampioen Pastor Maldonado.