LONDEN - Arsenal heeft met enige moeite de laatste zestien bereikt in de Champions League. De Londense club won woensdagavond in Londen met 3-1 van het matige Partizan Belgrado.

Robin van Persie opende de score. Pas ver in de tweede helft beslisten Theo Walcott en Samir Nasri het ongelijke duel. Door dit resultaat bleef Arsenal in groep H Braga (2-0 verlies bij groepswinnaar Sjachtar Donetsk) voor.

Van Persie had bij Arsenal voor het eerst in ruim een jaar een basisplaats in een Champions Leaguewedstrijd. Hij nam daarin tevens de aanvoerdersband over van Cesc Fabregas, met wie trainer Arsène Wenger geen enkel risico wilde nemen met het oog op de komende confrontatie met Manchester United.

Domineren

Arsenal, dat moest winnen om zeker te zijn van een vervolg in het belangrijkste Europese toernooi, domineerde zoals verwacht van begin af aan. De Serviërs, die de voorgaande vijf duels verloren en slechts één keer scoorden; hielden verdedigend in Londen een half uur stand.

Toen haalde Marko Jovanovic Van Persie neer in het het strafschopgebied. Scheidsrechter Paolo Tagliavento was onverbiddelijk. Van Persie velde het vonnis zelf, onberispelijk.

Walcott

Na rust maakte Partizan volkomen onverwacht gelijk. De Braziliaanse spits Cléo kwam even los van Sebastien Squillaci en schoot gelukkig via de verdediger raak.

Arsenal was even van slag. De entree van Walcott bleek de oplossing. De snelle vleugelaanvaller verving Andrej Arsjavin halverwege de tweede helft en had een paar minuten later al succes.

Sjachtar

Nasri maakte even later aan alle onzekerheid een einde. Althans voor de niet ingelichte toeschouwers.

Sjachtar werd immers groepswinnaar door Arsenals Portugese concurrent Sporting Braga in Oekraïne te verslaan. Razvan Rat en Luiz Adriano bepaalden de eindstand in Donetsk op 2-0.

Dat gebeurde pas in de slotfase.

Bekijk de video