MILAAN - Ajax begint woensdagavond om 20.45 uur zonder Mounir El Hamdaoui aan de laatste groepswedstrijd in de Champions League bij AC Milan.

Trainer Frank de Boer geeft aan een voorhoede met Miralem Sulejmani, Siem de Jong en Luis Suarez de voorkeur. Christian Eriksen start als aanvallende middenvelder.

Mounir El Hamdaoui was afgelopen zomer de belangrijkste aankoop van Martin Jol, die maandag ontslag nam. Hij is met elf doelpunten de topschutter van Ajax in de eredivisie.

El Hamdaoui stak de laatste maanden in een matige vorm. Hij trof de laatste acht wedstrijden geen doel voor de Amsterdamse club. De spits maakte zijn laatste treffer op 30 oktober bij Heracles.

Buitenspelers

De Boer kondigde dinsdag tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Ajax al aan dat hij zijn ploeg met buitenspelers en een aanvallende middenvelder wil laten voetballen. Hij kan tegen AC Milan geen beroep doen op Aras Özbiliz. De linskbuiten heeft griep.

Ajax verdedigt tegen AC Milan een voorsprong van een punt op Auxerre, dat op bezoek is bij Real Madrid. Inzet is een plaats in de Europa League na de winterstop.

Opstelling Ajax

Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Emanuelson; De Zeeuw, Eriksen en Enoh; Sulejmani, De Jong en Suarez.