ENSCHEDE - In een duel met bovengemiddelde amusementswaarde én een gelijkspel (3-3) tegen Tottenham Hotspur heeft FC Twente zijn eerste avontuur in de Champions League afgesloten.

De slotwedstrijd in de koude Veste was dinsdag hartverwarmend, maar niet van groot belang.

Vooraf al was bekend dat de Enschedese club als nummer drie van de groep verder gaat in de Europa League. Het vervolg van de Spurs op het hoogste niveau stond ook al vast.

De wedstrijd begon voor Sander Boschker wat dramatisch, op zijn zachts gezegd. De doelman, die bij wijze van eerbetoon mocht debuteren in de kampioensklasse, maaide door een onverwachte stuit onder een terugspeelbal van Peter Wisgerhof door en zag de bal over de lijn rollen.

Erger kon bijna niet voor de 40-jarige routinier, bezig aan zijn 39e internationale duel voor FC Twente. Bij het begin van dit seizoen raakte hij zijn vaste plaats kwijt aan Nikolai Michailov.

Strafschop

Als wel vaker bij een achterstand bleef de Nederlandse kampioen vrij rustig. Voorzichtig werd gewerkt aan een nieuw offensief tegen de Engelse topclub, die niet de intentie leek te hebben tot het uiterste te gaan. Het overwicht leidde na ruim twintig minuut tot een strafschop, gegeven nadat Roberto Rosales tegen de hand van Benoit Assou-Ekotto had geknald.

Bij afwezigheid van 'specialist' Bryan Ruiz nam Denny Landzaat de klus met succes over. Hij moest wel twee keer aanleggen, omdat bij de eerste keer een clubgenoot te vroeg inliep.

De thuisclub leek het vanaf dat moment in zich te hebben de groepsfase van de Champions League af te sluiten met een overwinning. Kort na de hervatting kwam echter de tweede domper.

Douglas

Douglas, de laatste weken een tikkeltje van slag, leed onnodig balverlies. Aaron Lennon profiteerde, door met een handig passje Jermain Defoe te bedienen. De aanvaller maakte er beheerst 2-1 van,

Opnieuw toonde FC Twente veerkacht. Uit een voorzet van Janssen kopte Rosales prachtig de 2-2 achter Gomes. Een ongelukkig moment van Janssen, die uitgleed en balverlies leed, leidde vervolgens opnieuw een voorsprong van de Engelsen in. Weer scoorde Defoe, nadat Boschker in eerste instantie goed redde bij een inzet van Wilson Palacios.

Alsof het allemaal nog niet genoeg was kwam FC Twente andermaal terug. Nacer Chadli schoot raak uit een vrije bal, waar Gomes waarschijnlijk een trap van Janssen had verwacht.