ZEIST - Bondscoach Bert van Marwijk werd maandag niet werkelijk verrast door de aanstelling van zijn assistent Frank de Boer als interim-coach van Ajax. Het scenario zat al in het achterhoofd van de trainer van het Nederlands elftal, die persoonlijk op de hoogte werd gebracht door De Boer.

''Zoiets komt altijd onverwacht, maar in mijn achterhoofd heb ik altijd met dit scenario rekening gehouden'', reageerde Van Marwijk op de website van Voetbal International.

''Frank heeft in korte tijd een uitstekende naam als trainer opgebouwd en voor mij was het duidelijk dat hij ooit hoofdcoach bij Ajax zou worden."

"Ik moet nu even afwachten hoe lang deze situatie gaat duren. Mijn gevoel zegt dat Frank deze klus niet slechts tot aan de winterstop gaat doen. Daar is hij het type niet voor.''

Vertrek

Van Marwijk maakt zich echter geen zorgen over het eventuele vertrek van De Boer. ''Mocht hij wegvallen bij Oranje, dan heb ik nog steeds volop vertrouwen in mijn technische staf, met Phillip Cocu en Dick Voorn."

"Maar zo ver wil ik nog niet op de zaken vooruit lopen. Voor Frank is het een groot compliment dat Ajax hem nu de technische leiding over het eerste elftal toevertrouwt. Dat gun ik hem van harte.''