AMSTERDAM - Het plezier moet terug bij Ajax. Dit zei interim-trainer Frank de Boer dinsdag tegen Ajax TV na zijn aanstelling bij de Amsterdamse club als vervanger van de opgestapte Martin Jol.

Zijn overstap van de A-junioren is wel wat sneller gegaan dan verwacht. Hij wilde zijn trainersloopbaan langzaam opbouwen.

''Dit is niet het ideale pad dat ik voor ogen had. Maar wel het doel dat ik had, het is alleen wat sneller gegaan. Maar ik denk dat ik er klaar voor ben'', zei de oud-speler op Schiphol, voor vertrek naar Milaan voor het Champions Leagueduel met AC Milan.

Hij zou het liefst meer willen zijn dan een tijdelijke opvolger. ''Mijn intentie is om voor langere tijd aan de slag te gaan, maar de directie bepaalt wie de trainer wordt.''

Gespannen

De Boer bekende dat hij dinsdagochtend wel wat gespannen wakker was geworden. ''Er breekt een belangrijke periode voor Ajax aan."

"De komende drie weken kan er veel gebeuren'', zei de oud-speler op Schiphol, voor vertrek naar Milaan voor het Champions Leagueduel met AC Milan.

Stekelenburg

Doelman Maarten Stekelenburg noemt het aanstellen van De Boer een logische keuze.

''Maar toch was ik wel verrast door het plotselinge opstappen van Martin Jol. Zeker omdat we maandagochtend nog gewoon hebben getraind.''