AMSTERDAM – Teambaas Christian Horner is ‘teleurgesteld en boos’ over het feit dat Mark Webber heeft gezwegen over zijn blessure.

De Red Bull-coureur bekende in zijn boek ‘Up Front: A season to remember’ de laatste vier Grands Prix van het afgelopen seizoen met een gebroken schouder te hebben gereden. De kwetsuur liep hij kort voor de GP van Japan op bij een mountainbikerit in zijn vaderland Australië.

“Ik wist niet dat hij een boek zou uitbrengen. Om maar niet te spreken over de blessure”, reageert Horner in de London Telegraph. Alleen zijn persoonlijke trainer Roger Cleary en FIA-dokter Gary Hartstein zou Webber op de hoogte hebben gesteld van zijn schouderkwetsuur.

Geen invloed

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat hij niets heeft gezegd”, geeft Horner toe. “De blessure heeft blijkbaar geen invloed gehad op zijn prestaties, maar het zou prettig zijn geweest als ik ervan op de hoogte was gesteld.”

“Blijkbaar zijn fietsen en Webber geen gelukkige combinatie”, refereert de teambaas aan het eerdere mountainbike-ongeluk in 2008 waarbij Webber een gebroken schouder en been opliep. “Dus misschien is het beter als hij voorlopig niet meer op een tweewieler stapt.”

WK-klassement

Opvallend is dat de 34-jarige Webber tot het moment dat hij geblesseerd raakte, aan de leiding ging in het WK-klassement.

Het verschil met de toenmalige nummer twee Fernando Alonso bedroeg 21 punten en met Sebastian Vettel, de uiteindelijke wereldkampioen, zelfs 31 punten.