AMSTERDAM - Martin Jol stapt op als coach van Ajax. De Scheveninger heeft maandag zijn ontslag aangeboden. De clubleiding heeft daarop besloten de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Ajax laat weten dat algemeen directeur Rik van den Boog in de gesprekken die hij met Jol voerde in toenemende mate al de indruk had gekregen dat de oefenmeester onvoldoende basis zag de samenwerking met de Amsterdamse club succesvol te kunnen voortzetten.

Ajax verwacht voor de jaarwisseling meer bekend te kunnen maken over de opvolging van Jol. Tot die tijd neemt Frank de Boer, sinds 1 juli 2008 trainer van de A1 van Ajax en tevens assistent van bondscoach Bert van Marwijk, de honneurs waar.

De 54-jarige Jol begon op 1 juli 2009 als hoofdtrainer bij Ajax. De club eindigde na zijn eerste seizoen, 2009-2010, als tweede in de eredivisie. Daarmee werd deelname aan de voorronde van de UEFA Champions League gerealiseerd.

Op 25 augustus 2010 wist hij zich met zijn team te kwalificeren voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Onder leiding van Jol won Ajax op 6 mei 2010 de KNVB-beker.

Martin Jol weg bij Ajax