AMSTERDAM - Mark Webber heeft de laatste vier Grands Prix van het afgelopen Formule 1-seizoen met een gebroken schouder gereden. Kort voor de GP van Japan liep hij de blessure op bij een mountainbikerit in zijn vaderland Australië.

De Red Bull-coureur meldde de breuk niet bij teambaas Christian Horner. Alleen zijn persoonlijke trainer Roger Cleary en FIA-dokter Gary Hartstein stelde hij op de hoogte.

Dat onthult Webber in zijn boek 'Up Front: A season to remember', waarover onder meer F1today.nl maandag bericht.

Webber volbracht de races in Japan en Zuid-Korea dankzij cortisonen-injecties. Hij stelt dat de breuk niet van negatieve invloed is geweest op zijn prestaties. De Australiër deed tot de laatste race mee om de eindzege, maar moest het kampioenschap aan teamgenoot Sebastian Vettel laten.

Saillant

Saillant genoeg ging Webber op het moment dat hij begin oktober de kwetsuur opliep, fier aan de leiding in de WK-stand. Zijn voorsprong op Fernando Alonso bedroeg 21 punten. Het verschil met Vettel was zelfs 31 punten.

In 2008 liep Webber overigens al eens een gebroken schouder en een gebroken been op toen hij op zijn mountainbike werd aangereden door een auto.