AMSTERDAM - Johan Cruijff neemt binnenkort contact op met FIFA-voorzitter Joseph Blatter naar aanleiding van de verkiezing voor de organisatie van het WK voetbal 2018.

Volgens Cruijff kan Rusland, de winnaar van de verkiezing, profiteren van de kennis binnen het HollandBelgium Bid waaraan de legendarische nummer 14 zelf ook heeft meegewerkt.

Volgens Cruijff stak het WK-bid van Nederland en België ver boven de rest uit. ''Ik zit met het gevoel aan iets bijzonders mee te hebben gewerkt. Een actie die hout heeft gesneden."

"Daarom zal ik binnenkort contact met FIFA-president Sepp Blatter opnemen en hem duidelijk maken dat we het goede van ons bid niet zomaar in de kast moeten opbergen. Omdat ik zeker weet, dat we de Russen er behoorlijk mee kunnen helpen'', zo meldde Cruijff maandag in zijn column in De Telegraaf.

Geld

Cruijff denkt dat geld alleen niet genoeg is om een goed WK te organiseren. ''Daarom zou het een goede zaak zijn als ze op bepaalde onderdelen van hun WK-project zich door ons laten adviseren en helpen."

"Door de ervaringen die ook wij daarmee opdoen, versterkt Nederland weer zijn positie voor de organisatie van het EK 2020.''

WK's

Rusland kreeg donderdag tijdens de verkiezing in Zürich de voorkeur boven Spanje/Portugal, Nederland/België en Engeland.

Qatar kreeg de voorkeur van de FIFA in de strijd om de organisatie van het WK 2022.