AMSTERDAM - Theo Janssen wordt in januari mogelijk herenigd met trainer Steve McClaren. De Engelsman wil de middenvelder van FC Twente graag naar VfL Wolfsburg halen.

De Duitse club kent een tegenvallende eerste seizoenshelft, waardoor McClaren van plan is zijn selectie in de winterstop te versterken. Directeur Dieter Hoeness bevestigt dat Janssen een optie is.

''Dat is een naam die wij intern besproken hebben'', zegt Hoeness tegenover Kicker. Janssen zou in zijn contract bij FC Twente een gelimiteerde afkoopsom van ruim drie miljoen euro hebben staan.

Buitenland

De 29-jarige Oranje-international liet onlangs weten het dat hij het wel een beetje gezien had in de eredivisie en graag nog eens de stap naar het buitenland wilde maken. Eerder dit weekeinde zei hij dat nog niemand zich contreet voor hem gemeld had.

Het rijke VfL Wolfsburg, dat gesteund wordt door het Volkswagenconcern, wilde voor de landstitel gaan maar staat slechts dertiende in de Bundesliga.

Dzeko

Tegenover de eventuele komst van Janssen staat overigens het mogelijke vertrek van aanvaller Edin Dzeko, die door Real Madrid wordt begeerd.