Maier slaat toe als vanouds

LAKE LOUISE - Hermann Maier heeft zondag de eerste Super G van het wereldbekerseizoen bij de mannen gewonnen. Het Oostenrijkse wonder op de ski deed dat in Lake Louise, Canada. Met Michael Walchhofer en Stephan Eberharter stonden slechts landgenoten van de 'Herminator' op het podium.

Maier, helemaal terug nadat hij twee jaar geleden bij een motorongeluk bijna een been verloor, nam alle mogelijke risico's. Hij hield Walchhofer, die een dag eerder in dezelfde plaats de afdaling had gewonnen, 0,26 seconde achter zich.

Eberharter, de overall-wereldbekerwinnaar van het vorig seizoen, moest een kleine seconde toegeven op de tijd van Maier. Ook de nummer vier kwam uit Oostenrijk, Benjamin Raich. Daarna kwam de eerste 'buitenlander', de ervaren Noor Lasse Kjus.

Drama

Voor Maier was het zijn tweede wereldbekersucces sinds het drama in 2001. In januari van dit jaar maakte hij in Kitzb├╝hel een sensationele comeback, door daar meteen de Super G te winnen. In totaal won de Oostenrijker al 43 wedstrijden in het wereldbekercircuit.

Paerson

De Zweedse skister Anja Paerson was opnieuw succesvol in de wereldbekercyclus. Na haar zege op de reuzenslalom in Park City was ze zaterdag op de Amerikaanse piste ook de beste op de slalom. Paerson was na twee runs ruim een seconde sneller dan de Zwitserse Sonja Nef. Marlies Schild uit Oostenrijk eindigde als derde.

Tip de redactie