Celta verslaat Sevilla, Barcelona en Real stellen teleur

RIJSWIJK - Voor het eerst sinds vijf wedstrijden heeft Celta de Vigo weer gewonnen. Ajax' tegenstander in de Champions League deed dat in de hoogste Spaanse klasse door Sevilla te verslaan met -0. Middenvelder Jesuli werd de matchwinner.

Ondanks het succes blijft Celta in degradatiegevaar. De club staat slechts twee punten boven de streep. Nadelig voor Celta was de winst van het eveneens laaggeklasseerde Albacete, dat Espanyol versloeg (2-1).

Bovenaan profiteerden Valencia en Real Madrid van een uitglijer van Deportivo la Coruna. De koploper verloor zondagavond verrassend voor eigen publiek van Villarreal, dat dit seizoen al menig topclub kopzorgen heeft bezorgd. Roger maakte de enige treffer van het duel één minuut voor tijd.

Deportivo

Deportivo, dat nu weer één punt achterstand heeft op de naaste concurrenten, speelde de gehele tweede helft met tien man. Mauro Silva kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart. De scheidsrechter deelde er daarnaast nog acht uit, aan beide teams vier.

Barcelona

Barcelona kwam op eigen veld tegen Valladolid niet verder dan -0. Een week voor de topper met Real Madrid brak het de club van coach Rijkaard opnieuw op dat het spits Ronaldinho miste wegens een blessure. Cocu, Reiziger, Van Bronckhorst en Kluivert stonden in de basis, Overmars viel een kwartier voor tijd in. Cocu en Reiziger kregen een gele kaart.

Ronaldo bewees weer eens zijn waarde voor Real Madrid. De Braziliaanse aanvaller was met zijn tiende seizoensgoal verantwoordelijk voor het punt dat Real zaterdag weghaalde bij subtopper Osasuno. Real speelde matig. Dat was wellicht een gevolg van het ontbreken van enkele sterren. Zidane, Roberto Carlos en Figo bleven thuis door blessures.

Osasuna

Osasuna, dat een geweldige competitiestart doormaakt, was brutaal. De ploeg nam voor eigen publiek snel een voorsprong via Bakayoko, international van Ivoorkust. Osasuna creëerde daarna nog veel meer kansen, maar sprong er slordig mee om. De rekening volgde diep in de tweede helft. Beckham stuurde Ronaldo weg. Die liet de defensie staan en tikte 1-1 binnen.

Valencia begon sterk tegen Real Zaragoza. Na 45 minuten stond er -0 op het scorebord. Lopez, Vicente en Aimar troffen doel en de tweede helft leek slechts voor de statistieken van belang. Zaragoza vocht echter terug. Kort na de pauze tekende Villa voor 3-1. Cani maakte het duel elf minuten voor het einde weer spannend met de tweede tegentreffer. Verder kwam Zaragoza niet. De ploeg staat na het verlies veertiende.

Tip de redactie