BELGRADO - De Franse tennissers gaan opnieuw aan de leiding in de finale van de Daviscup tegen Servië.

Arnaud Clement en Michael Llodra wonnen zaterdag in Belgrado na een marathon van 4 uur en 33 minuten het dubbelspel met 3-6 6-7 (3) 6-4 7-5 6-4 van de Serviërs Nenad Zimonjic en Viktor Troicki.

Arnaud Clement en Michael Llodra wonnen zaterdag in Belgrado na een marathon van 4 uur en 33 minuten het dubbelspel met 3-6 6-7 (3) 6-4 7-5 6-4 van de Serviërs Nenad Zimonjic en Viktor Troicki. Ze brachten hiermee de stand op 2-1 in Frans voordeel.

Monfils

Vrijdag had Gaël Monfils ook het eerste enkelspel van Janko Tipsarevic gewonnen. De Servische kopman Novak Djokovic trok daarna met een zege op Gilles Simon de stand gelijk.

Djokovic zal zondag in zijn tweede enkelpartij Monfils moeten verslaan om Servië in de race te houden.

Trots

De Serviërs begonnen zaterdag voor eigen publiek nog wel goed in het dubbel, maar ze gaven een 2-0 voorsprong in sets toch nog uit handen.

In de vierde set leken ze op weg naar de zege bij een stand van 4-3 en 15-40 op de service van de Fransen, maar het Servische tweetal benutte de kansen niet. Llodra en Clement vochten zich terug en wonnen de partij na vijf slopende sets.

Captain Guy Forget was trots op zijn spelers. ''Als ze een wedstrijd als deze kunnen winnen, dan kunnen ze dat met ieder duel in de Daviscup.''