ROME - Internazionale heeft vrijdagavond de topper in de Serie A tegen Lazio verloren. De Romeinse club zegevierde voor eigen publiek met 3-1.

Bij de titelverdediger uit Milaan was Oranje-international Wesley Sneijder zoals gebruikelijk de spelbepaler. Hij was ijverig, maar kon ditmaal het verschil niet maken.

Bij rust leidde Lazio met 1-0 door een doelpunt van Giuseppe Biava. Na de hervatting verdubbelde Mauro Zarate de voorsprong al snel.

Met ruim een kwartier op de klok maakte Goran Pandev er weer een spannende wedstrijd van. Vlak voor tijd besliste Hernanes het duel definitief. Het leverde hem meteen een applauswissel op. Daarna knalde Sneijder nog van afstand tegen de lat.

Druk

Lazio achterhaalde door de zege koploper AC Milan. Beide clubs hebben 30 punten, maar Milan had daar een wedstrijd minder voor nodig.

Voor Inter-coach Rafael Benitez, die het lek even boven dacht te hebben, nam de druk weer toe nu de landskampioen nog steeds niet meer is dan een subtopper. Inter heeft al tien verliespunten meer dan de grote rivaal uit Milaan.