HAAKSBERGEN - Karlo Timmerman heeft vrijdagavond in Haaksbergen opnieuw een marathon op natuurijs gewonnen. De 24-jarige Groninger van de ploeg SOS Kinderdorpen was de beste sprinter van het peloton.

Christijn Groeneveld en Crispijn Ariens eindigden respectievelijk als tweede en derde. De race ging over 100 ronden en duurde een uur. Timmerman zegevierde eerder ook in Veenoord.

De marathonrijders werkten in Haaksbergen hun derde natuurijswedstrijd van deze winter af. Eerder schaatste het peloton in Noordlaren (maandag zege Bob de Vries) en Veenoord (triomf Timmerman op donderdag).

De schaatsbond had deze week een vierdaagse willen organiseren. Maar dat lukt wegens de aangekondigde dooi niet meer. Desondanks kan binnenkort bij voldoende vorst de vierdaagse nog in Gramsbergen worden hervat. Timmerman is voorlopig lijstaanvoerder van het klassement.

Cramer

Bij de vrouwen toonde Wieteke Cramer zich de snelste in de massasprint. Het was de eerste zege op de marathon voor de 29-jarige Friezin.

Cramer, die als langebaanschaatsster in 2006 de nationale titel bij de allrounders veroverde, troefde na 60 ronden Jolanda Langeland en Carla Zielman af. In het natuurijsklassement gaat Maria Sterk aan de leiding.