AMSTERDAM - Timo Glock weet zeker dat hij ook komend seizoen een van de stoeltje bij Virgin Racing bezet. De 28-jarige Duitser stond niet op de voorlopige startlijst die de autosportfederatie FIA deze week presenteerde.

"Er doen veel geruchten de ronde dat ik de renstal zou willen verlaten", tekent de website van Virgin op uit de mond van Glock. "Maar het gaat mij niet om het verlaten van een team. Ik wil progressie zien."

"Het is daarom honderd procent zeker dat ik blijf. Toen ik mijn meerjarig contract ondertekende, heb ik gezegd dat ik het team wil helpen opbouwen zodat het in de toekomst kan meedoen om de prijzen. En dat kan niet in een jaar."

Tweede rijder

Het feit dat Glock nog niet officieel op de voorlopige startlijst staat, bevreemdt hem niet. "Virgin heeft mij al een stoeltje gegarandeerd, dus ik maak me nergens zorgen over. De renstal wil pas de definitieve line-up wereldkundig maken als de tweede rijder bekend is."

De kans is groot dat Jérôme D’Ambrosio tweede coureur wordt van Virgin, dat komend seizoen als Marussia Virgin Racing door het leven gaat. De 24-jarige Belg testte tot tevredenheid van de renstal de laatste Grands Prix van het seizoen.