ROTTERDAM - Jhon van Beukering is definitief Feyenoorder. De 27-jarige aanvaller heeft vrijdag een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de Rotterdamse club.

Feyenoord was naarstig op zoek naar een extra aanvaller, omdat trainer Mario Been in de pas 18-jarige Luc Castaignos slechts één optie had voor de spitspositie.

Feyenoord heeft bedongen om de verbintenis met Van Beukering met een jaar te verlengen, zo melden de Rotterdammers op hun website.

De aanvaller is zondag tegen Willem II al inzetbaar voor zijn nieuwe club. Van Beukering speelde eerder voor FC Zwolle, De Graafschap, Vitesse en NEC. Hij zat zonder club.

Extra optie

"Het kan raar lopen in de voetballerij", reageert Van Beukering. "Een maand geleden had ik nooit gedacht bij Feyenoord terecht te komen. Maar als Mario Been je zo’n kans geeft, moet je die met beide handen grijpen. Dat heb ik gedaan."

''Ik sta te popelen om weer wedstrijden te gaan spelen. Als de trainer me nodig heeft, dan ben ik er klaar voor. De trainer en ik hebben het nog niet over mijn rol gehad, maar hij kan me gebruiken waar nodig. Hij heeft er met mij een extra optie bij."