UTRECHT/WAALWIJK - FC Utrecht is Roda JC in de eredivisie tot op een punt genaderd. Zondag versloeg het door ziekte- en blessuregevallen verzwakte Utrecht in de onderlinge confrontatie in Galgenwaard de Limburgers met 3-1. Voor de thuisclub was het de vijfde overwinning, voor Roda de derde nederlaag dit seizoen.

Bij rust leidde Utrecht met 1-0, door een eigen doelpunt van Roda-speler Vandenbroeck. De Groot kopte na een uur ook raak, waarna Cristiano tegen scoorde. Leitoe maakte 3-1. Utrecht had vooraf een vergeefs beroep op de KNVB gedaan om het duel uit te stellen. Trainer Booy miste maar liefst twaalf spelers en had dan ook op de reservebank nog maar vier van de zeven wissels over.

AZ

AZ is zondag ternauwernood ontsnapt aan de tweede achtereenvolgende nederlaag. De Alkmaarders, die vorig weekeinde thuis met 5-1 verloren van Roda JC, speelden in Waalwijk met 1-1 gelijk tegen RKC. Aanvoerder Fortes Rodriguez kopte in de blessuretijd de gelijkmaker binnen. Boulahrouz had de thuisclub, die voor het laatst op 28 september een overwinning boekte, kort na de rust aan de leiding gebracht.