AMSTERDAM - PSV staat zeer welwillend tegenover de tijdelijke komst van Jeffrey Bruma. De verdediger van Chelsea gaf eerder deze week aan een verhuur in de winterstop aan PSV wel te zien zitten.

"Jeffrey is welkom", meldt technisch directeur Marcel Brands in het Algemeen Dagblad.

"Een basisplaats kunnen we niemand garanderen, maar iemand met zijn kwaliteiten kan PSV goed gebruiken."

A-selectie

Bruma maakt samen met landgenoot Patrick van Aanholt dit seizoen deel uit van de A-selectie van Chelsea. De 19-jarige verdediger kwam deze jaargang vier keer binnen de lijnen bij de Engelse topclub.

Door blessures van Alex en John Terry maakte Bruma, die op vijftienjarige leeftijd de jeugdopleiding van Feyenoord verruilde voor die van Chelsea, vorige week tegen MSK Zilina (2-1 winst) zijn debuut in de Champions League.

Huurovereenkomst

Desondanks staat de eenmalig international niet onwelwillend tegenover een tijdelijk vertrek bij Chelsea. "Het is alleen even afwachten wat Chelsea met mij van plan is, maar met een huurovereenkomst zal ik heel blij zijn", aldus Bruma woensdag tegen Voetbal International.

"Het liefst blijf ik actief in de Premier League, maar voor een club in Duitsland of Engeland voel ik me niet te groot. Ikzelf ben erg gecharmeerd van PSV. Zij doen mee in de top van de eredivisie en spelen Europees voetbal. Het lijkt me leuk daar te kunnen spelen."

Europa League

PSV is momenteel op doelsaldo koploper in de eredivisie. De ploeg van trainer Fred Rutten heeft evenveel punten als regerend landskampioen FC Twente.

De Eindhovenaren verzekerden zich woensdag door een zege bij Sampdoria van een vervolg in de Europa League na de winterstop.