ROTTERDAM - Feyenoord verwacht vrijdagochtend Jhonny van Beukering te kunnen presenteren als nieuwe aanwinst. Volgens technisch directeur Leo Beenhakker gaat het nog ''om de laatste punten en komma's'' in de contractonderhandelingen. De 27-jarige Van Beukering traint sinds vorige week woensdag mee met de Rotterdammers.

Feyenoord heeft behoefte aan een 'pinchhitter', omdat trainer Mario Been momenteel in de pas 18-jarige Luc Castaignos slechts één optie heeft voor de spitspositie.

''Mario heeft gelijk in zijn argument dat hij nu Ron Vlaar of André Bahia naar voren moet sturen als er iets geforceerd moet worden'', aldus Beenhakker. ''Jhon is opmerkelijk fit. Hopelijk kan hij helpen om het seizoen voor ons wat draaglijker te maken.''

De Rotterdammers hopen dat Van Beukering zondag al inzetbaar is tegen Willem II. Feyenoord moet de spits dan voor vrijdag 12.00 uur aangemeld hebben bij de KNVB.

Transfervrij

Van Beukering is transfervrij en kan daardoor meteen aan de slag in De Kuip. De 27-jarige Velpenaar kon eerder dit seizoen als amateur bij Go Ahead Eagles niet slagen.

Been, die Van Beukering nog kent uit zijn periode bij NEC, nodigde de spits vorige week uit om mee te komen trainen bij Feyenoord. Van Beukering speelde eerder voor FC Zwolle, De Graafschap en Vitesse.