BERLIJN - Michael Schumacher noemt technische problemen met zijn auto de reden van zijn tegenvallende rentree in de Formule 1.

De veelvoudig wereldkampioen eindigde dit seizoen slechts als negende in de eindstand. Zijn teamgenoot Nico Rosberg werd zevende. Volgens Schumacher reageerde zijn Mercedes niet altijd hetzelfde als die van Rosberg.

''De snelste rijder geldt als referentie voor de ander. Maar de manier waarop hij reed, werkte niet altijd zo goed in de andere auto. Als ik terugkijk waren er toch wel wat dingen mis met mijn auto'', zegt de Duitser in een Duits motorsportmagazine.

Aerodynamica

Schumacher had onder meer problemen met de aerodynamica, vooral bij de wedstrijden in België en Japan. ''Ik heb dit nooit eerder naar buiten gebracht omdat ik het intern wilde bespreken. Ik heb tegen de teambazen gezegd dat het tijd werd om met oplossingen te komen.''

De Duitser heeft er vertrouwen dat het volgend jaar beter gaat. ''We gaan duidelijk vooruit dankzij de inzet van Mercedes. Ik weet zeker dat we volgend jaar races gaan winnen.''