LISSABON - Nederland speelt op zijn eerste wedstrijd tijdens het EK voetbal in Portugal op 15 juni tegen Duitsland.Het duel, om .00 uur Nederlandse tijd, wordt gespeeld in Aveiro.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De andere tegenstanders in groep C zijn Letland en Tsjechië. Oranje treft Tsjechië, eveneens in Aveiro, op 19 juni om 20.45 uur. Op 23 juni speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Letland in Braga. Dat duel begint eveneens om 20.45 uur.

Bondscoach Dick Advocaat in Lissabon van een interessante EK-loting. "In de eerste wedstrijd moet je er meteen staan. Dan is Duitsland de ideale tegenstander'', reageerde Advocaat op de koppeling aan de Duitsers, de eerste tegenstander van Oranje in Groep D.

Tsjechië en Letland zijn de andere tegenstanders van het Nederlands elftal. De Tsjechen wonnen in de voorronde de poule waarin Nederland tweede werd en tot play-offs werd gedwongen. "Tegen Tsjechië hebben we dus nog wat goed te maken en Letland is de outsider in de groep. Ik vind het een interessante loting'', was Advocaats eerste reactie.