AMSTERDAM - Fernando Ricksen keert definitief terug in het Nederlandse voetbal, bij Fortuna Sittard.

De 34-jarige middenvelder tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. Hij vertrok een jaar geleden bij het Russische Zenit Sint-Petersburg en was sindsdien clubloos.

Ricksen trainde al geruime tijd mee bij de club waar hij in 1993 zijn carrière begon. "Ik voel hier alleen maar warmte om me heen", zei de twaalfvoudig international tegen zijn belangenbehartiger Sport-Promotion.

"Ik hoop dat ik ertoe kan bijdragen dat Fortuna behouden blijft voor de eerste divisie." Ricksen speelde eerder ook voor AZ en Glasgow Rangers.

''Eerst maar eens kijken of het beide partijen bevalt'', reageert de twaalfvoudig international. ''Voorlopig ben ik blij dat ik weer kan gaan voetballen.''

'Kiplekker'

Ricksen begon in 1993 zijn loopbaan bij Fortuna Sittard. Hij voetbalde daarna voor AZ, het Schotse Glasgow Rangers en het Russische Zenit St. Petersburg.

Zijn terugkeer naar de nummer laatst van de eerste divisie is opmerkelijk, maar Ricksen is vooral blij dat hij in Limburg welkom is. ''Fortuna gaf me de kans om weer met voetbal bezig te zijn en daar voelde ik me kiplekker bij."

"Het bood me ook de gelegenheid een vervelende periode in mijn leven af te sluiten. Iedereen weet dat ik in het verleden een drankprobleem heb gehad. Dat ligt nu definitief achter me. Op die positieve weg wil ik verder gaan'', verklaarde Ricksen.