POZNAN - Voor Huub Stevens en Red Bull Salzburg zit de Europa League er na de groepsfase op. De Oostenrijkse kampioen verloor woensdag met 3-0 bij Manchester City en heeft daardoor geen kans meer op het bereiken van de knock-outfase.

City, met Nigel de Jong de hele wedstrijd op de bank, verzekerde zich door de zege van Europese overwintering.

De Italiaan Mario Balotelli was met twee doelpunten de grote man bij de Engelsen, die na vijf wedstrijden aan kop gaan in groep A met tien punten.

Lech Poznan gaat verrassend ook door in deze groep. De Poolse club hield Juventus op een volledig ondergesneeuwde grasmat in Poznan op 1-1, waardoor de Italianen zijn uitgeschakeld.

De 'Oude Dame' kan in punten nog op gelijke hoogte komen met Lech Poznan, maar het onderlinge doelsaldo is in het voordeel van de Polen.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen en Sporting Lissabon hebben zich woensdag verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Europa League.

De Duitsers wonnen in Trondheim, bij een temperatuur van min 20 graden Celsius, met 1-0 van Rosenborg door een treffer van Sidney Sam.

De strijd om de tweede plaats in groep B gaat tussen Atletico Madrid en Aris Saloniki.

Titelverdediger Atletico liet zich in eigen huis verrassen door de Grieken: 2-3. Beide clubs hebben na vijf wedstrijden zeven punten, vier minder dan koploper Leverkusen.

Sporting

Het Portugese Sporting won in groep C met 1-0 van Lille en is met twaalf punten zeker van Europese overwintering.

AA Gent klom naar de tweede plaats door een zege op Levski Sofia (1-0). Gent heeft zeven punten, Lille vijf en Sofia vier.