ST. PETERSBURG - Kim Clijsters is voor de tweede keer in haar carrière uitgeroepen tot beste tennisster van het jaar.

De 27-jarige Belgische kreeg de meeste stemmen in de verkiezing, waar supporters en journalisten aan mee mochten doen. Dat maakte de WTA woensdag bekend.

Clijsters ontving de prestigieuze onderscheiding in 2005 voor het eerst. De Belgische won dit jaar de US Open en het WTA Championship in Doha, het lucratieve eindejaarstoernooi. Ook was ze de beste bij de evenementen van Brisbane, Miami en Cincinnati.

''Het is heel mooi om de award voor speelster van het jaar te krijgen, een jaar nadat ik mijn comeback heb gemaakt'', aldus Clijsters.

Dubbel van het jaar

Gisela Dulko en Flavia Pennetta werden verkozen tot het beste dubbel van het jaar. Het Argentijns-Italiaanse duo veroverde dit seizoen zeven titels en staat ook eerste op de wereldranglijst.

De Tsjechische Petra Kvitova (20) kreeg een award als beste nieuwkomer van het jaar. Kvitova bereikte verrassend de finale op Wimbledon.

Comeback

De Belgische Justine Henin werd onderscheiden voor de comeback van het jaar. De voormalige nummer één van de wereld keerde dit seizoen terug op de WTA Tour en stootte meteen door naar de finale van de Australian Open.

Henin (28) won onder meer de Unicef Open in Rosmalen.