ZÜRICH - Premier Mark Rutte en zijn Belgische collega Yves Leterme nemen donderdagochtend in Zürich actief deel aan de laatste presentatie van het HollandBelgium Bid aan de 22 leden van het uitvoerend comité van de FIFA.

Ze zullen rond negen uur waarschijnlijk benadrukken dat beide overheden van de Lage Landen het plan om het WK van 2018 te organiseren volledig ondersteunen. Het is voor de FIFA van groot belang dat politici volledig achter de komst van een WK staan.

Ruud Gullit, voorzitter van het HollandBelgium Bid, leidt de presentatie die door veertig Nederlandse en Belgische coryfeeën wordt bijgewoond.

Onder hen bevinden zich Johan Cruijff, Guus Hiddink, Paul van Himst, Jean-Marie Pfaff, Michael van Praag en François De Keersmaecker

Delegatie

Na Nederland en België presenteren ook Engeland, Rusland en Spanje/Portugal hun WK-bid aan de 22 stemgerechtigde leden van het uitvoerend comité van de FIFA. De Engelse delegatie bestaat uit onder meer prins William, premier David Cameron en oud-spelers als David Beckham en Gary Lineker.

Spanje en Portugal krijgen hulp van premiers José Zapatero en José Socrates en Iker Casillas, de doelman van wereldkampioen Spanje. Bij Rusland ontbreekt premier Vladimir Poetin, die dinsdag verrassend bekendmaakte dat hij niet naar Zwitserland komt.

WK 2018 en 2022

FIFA-baas Sepp Blatter maakt donderdagmiddag even na vier uur bekend wie de verkiezingen voor de organisatie van de mondiale einronden van 2018 en 2022 hebben gewonnen.

Nederland-België wil net als Engeland, Rusland en Spanje-Portugal het WK van 2018 organiseren.

Verenigde Staten, Qatar, Japan, Zuid-Korea en Australië zijn in de race voor de organisatie van het WK van 2022