AMSTERDAM - Jeffrey Bruma wordt de tweede seizoenshelft het liefst verhuurd. De 19-jarige verdediger van Chelsea denkt dat een tijdelijk vertrek beter is voor zijn ontwikkeling.

"Ik sta open voor een verhuur", zegt de international tegen VI. "Het is alleen even afwachten wat Chelsea met mij van plan is."

"Ik zal niet zelf op manager Carlo Ancelotti afstappen om te zeggen dat ik weg wil. Dat komt een beetje vreemd over. Maar met een huurovereenkomst zal ik heel blij zijn. Tijdens de kerstvakantie hoop ik meer te horen."

PSV

Bruma, die op vijftienjarige leeftijd de jeugdopleiding van Feyenoord verruilde voor die van Chelsea, ziet een kortstondige terugkeer naar Nederland wel zitten. "Het liefst blijf ik actief in de Premier League, maar voor een club in Duitsland of Nederland voel ik me niet te groot."

"Ikzelf ben erg gecharmeerd van PSV. Zij doen mee in de top van de eredivisie en spelen Europees voetbal. Het lijkt me leuk daar te kunnen spelen."

PSV heeft aan één punt in de komende twee Europa League-duels met Sampdoria en Metalist Charkov genoeg om zich te kwalificeren voor de knock-outfase.

Verhuur

Een half jaar geleden wees Ancelotti een verhuur van de Nederlander nog van de hand. De manager wilde de grote talenten uit de opleiding, naast Bruma ook onder anderen Patrick van Aanholt, eerst van dichtbij beoordelen.

"In de zomerstop waren er veel buitenlandse clubs die mij wilden huren", aldus de Nederlander. "Chelsea heeft daar destijds een stokje voor gestoken. Het verhaal was dat ik meer bij het eerste team zou worden betrokken. Na een half jaar zou dan een evaluatie volgen."

Debuut

Bruma kwam dit seizoen vier keer binnen de lijnen bij de Engelse topclub. Hij maakte door blessures van Alex en John Terry afgelopen week tegen MSK Zilina (2-1 winst) zijn debuut in de Champions League voor Chelsea.

De verdediger debuteerde begin augustus ook in Oranje.