AMSTERDAM - Manchester United heeft een forse nederlaag geleden in het toernooi om de League Cup. De ploeg van manager Alex Ferguson verloor het kwartfinaleduel met West Ham United met 4-0.

De bekerhouder trad op bezoek in Londen met de tweede keuze aan tegen de nummer laatst uit de Premier League.

Jonathan Spector en Carlton Cole scoorden allebei twee keer en zorgden ervoor dat West Ham zich halve finalist mag noemen.

United-trainer Alex Ferguson gunde onder meer Edwin van der Sar en Wayne Rooney een dagje vrij in het toernooi dat voor de grotere clubs doorgaans geen prioriteit heeft.

Arsenal

Arsenal schaarde zich in tegenstelling tot United wel bij de laatste vier. Met Robin van Persie voor het eerst sinds zijn terugkeer na blessureleed weer in de basis, werd in het eigen Emirates Stadium Wigan Athletic met 2-0 verslagen.

De eerste treffer kwam van het hoofd van Wigan-verdediger Antolin Alcaraz. Hij kopte een corner van Theo Walcott in eigen doel.

Van Persie

De tweede Arsenal-goal kwam voort uit een door Van Persie opgezette aanval. De Oranje-international bediende Carlos Vela op de linkerflank, wiens voorzet door Nicklas Bendtner werd binnengewerkt.

Van Persie, die de aanvoerdersband droeg, werd na 72 minuten naar de kant gehaald door manager Arsène Wenger, die bijzonder zuinig is op de aanvaller. Naast de voormalige Feyenoorder kwam er overigens nog een Nederlander in actie. Bij Wigan mocht Ronnie Stam 77 minuten meespelen.