ZÜRICH - Ruud Gullit heeft goede hoop dat Nederland en België in de zomer van 2018 de beste voetballers van de wereld mogen ontvangen.

''Ik denk echt dat we donderdag het WK toegewezen kunnen krijgen'', zei de voorzitter van het HollandBelgium Bid dinsdag in Zürich tijdens een ontmoeting met de internationale pers.

Buitenlandse cameraploegen legden even later vast hoe de oud-topvoetballer in de vrieskou op het ritme van de dweilband Kleintje Pils met Nederlandse en Belgische supporters danste.

''Ik hoop dat ik donderdag na de verkiezing voor de organisatie van het WK voor 2018 en 2022 nog meer te vieren heb. Maar onthoud mijn woorden, Nederland en België hebben zeker een goede kans'', zei Gullit.

Underdog

''We zijn nog steeds de underdog. Maar het zegt genoeg dat Engeland, Rusland en Spanje samen met Portugal serieus rekening met ons zijn gaan houden. Ik vind dat we het WK ook verdienen.''

''Van alle toonaangevende voetbalnaties hebben alleen wij nog nooit een mondiale eindronde gekregen. Bovendien hebben we een goed bid, dat zeker niet onder doet voor onze concurrenten.''

De 22 leden van het uitvoerend comité stemmen donderdagmiddag vanaf vier uur in Zürich wie het WK in 2018 en 2022 mag houden. Qatar, Japan, Zuid-Korea, Australië en de Verenigde Staten willen de mondiale eindronde van 2022 houden.