ZWOLLE - PSV beleefde enkele dagen na de internationale inspanningen bij Monaco een gemakkelijk zaterdagavondje bij FC Zwolle. Niet alleen werd een simpele zege (4-0) geboekt, van de eerste drie treffers kwamen er nog eens twee op naam van een Zwollenaar.

Eigen goal Alleen in de openingsfase speelde de kandidaat-degradant, dit seizoen pas goed voor één overwinning, aardig mee. Vervolgens brak de Zwolse middenvelder Schol de ban voor de tegenstander. Hij werkte de bal wat ongelukkig achter zijn eigen doelman Van der Werff. Het venijn verdween daarna meteen uit de wedstrijd.

Aanvankelijk leek het er even op dat PSV dezelfde fout zou maken als een week eerder bij NEC. Daar leidde een welhaast apathische start binnen tien minuten tot twee tegentreffers. Daartoe ontbrak Zwolle de macht, hoewel de gelegenheid tot een onverwachte start er wel (even) was. Bovendien was Watereus in het Eindhovense doel wel vanaf het begin bij de les.

Vogel scoort

Het ongelukkige moment van Schol, na een kopbal van Park, veranderde het spelbeeld. PSV nam bezit van de wedstrijd. Dat leidde nog voor de rust tot het tweede doelpunt. Vogel, niet vaak genoemd als schutter, rondde een opzetje van Park, Lee en Robben af.

Weer eigen goal

Het tweede deel was amper begonnen, of eigen treffer nummer twee viel in het volle Zwolse stadion te bewonderen. Yobo deed dat bovendien wat opzichtiger (en onnodiger) dan Schol in een eerder stadium. De Nigeriaanse verdediger gleed een voorzet van Robben over de lijn. Met een aardige solo zorgde Robben vervolgens voor de -0.

Coach Hiddink, die niet kon beschikken over Rommedahl, Ooijer, Faber en Van Bommel, keek tevreden terug. “Rond een zwaar duel in de Champions League hebben we geen punten verspeeld. Gelukkig hebben we vanavond op een betere manier gewonnen dan vorige week bij NEC. Eigenlijk was er voortdurend controle. Dat stemt mij tot tevredenheid.”

Alleen over de openingsfase was aan de andere kant de nieuwe Zwolse coach Spijkerman te spreken. “In de openingsfase hebben we het aardig gedaan. We speelden compact en deden het aardig in de duels. Er zat beweging in het elftal. Na de tegentreffer keerde de angst terug. Daarmee was het duel ook in grote lijnen gespeeld.”