ROTTERDAM - Luc Castaignos tekent graag een contract bij Internazionale, als er een constructie wordt gevonden die ervoor zorgt dat hij na dit seizoen nog één of twee jaar bij Feyenoord blijft.

“Voor Luc is dat ideaal,” zegt zaakwaarnemer Arie Treffers van de achttienjarige spits tegenover NUsport.

“Hij kan zich dan eerst doorontwikkelen in Rotterdam en daarna vertrekken naar een van zijn droomclubs. Dat is voor hem de enige optie, want voorlopig wil hij nog niet weg bij Feyenoord.”

Praten

Internazionale volgt Castaignos al anderhalf jaar, net als onder meer Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United. De Italiaanse club heeft echter als enige aangegeven voor de jeugdinternational bij Feyenoord langs te willen komen.

Vorige week donderdag belde technisch directeur Marco Branca van Inter naar technisch directeur Leo Beenhakker van de Rotterdammers. Ze spraken toen met elkaar af dat Branca op korte termijn naar Nederland komt om over Castaignos te praten.

Constructie

Alle partijen zijn het erover eens dat het voor Castaignos het beste is dat hij na dit seizoen nog minimaal een jaar bij Feyenoord blijft. Er moet nog worden gesproken over de beste constructie.

Óf Castaignos wordt verkocht aan Inter en vervolgens voor één of twee seizoenen verhuurd aan Feyenoord, óf hij laat een clausule in zijn Feyenoord-contract opnemen die Inter de eerste optie tot koop op hem biedt. “Dat is iets tussen de clubs,” zegt Treffers. “Luc ziet beide constructies zitten.”

Opgewaardeerd contract

Feyenoord lichtte bijna twee weken geleden een tweejarige optie in het in 2011 aflopende contract van Castaignos. Volgens Treffers is die optie niet rechtsgeldig.

Tijdens een ‘goed gesprek’ met Beenhakker kreeg hij vorige week de belofte dat Feyenoord Castaignos een opgewaardeerd contract van minstens twee jaar zal voorleggen.

Deze week doet Beenhakker daartoe een eerste voorstel. “Met Feyenoord komen we er wel uit,” zegt Treffers.