AMSTERDAM – FC Groningen wil Daley Blind alleen definitief overnemen. De ploeg van trainer Pieter Huistra ziet niets in een hernieuwde huur van de Ajax-verdediger.

“Wij willen Daley kopen, waarbij een terugkoopregeling voor Ajax wat ons betreft bespreekbaar is”, vertelt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen aan.

“Een verhuur is op dit moment uitgesloten, omdat we daarmee niets opbouwen. We hebben hem vorig jaar wel gehuurd, omdat we met een aantal zware blessures kampten.”

Huurbasis

Daley Blind kwam afgelopen seizoen na de winterstop op huurbasis uit voor de noorderlingen. De 20-jarige verdediger groeide in Groningen uit tot een vaste waarde. Hij kwam in zeventien competitieduels in actie.

FC Groningen wilde hem toen al definitief inlijven, maar hier zag Blind niets in. Hij was bang om ‘de banden met Ajax door te snijden’. Wel werd afgesproken om de noorderlingen op de hoogte te houden als de situatie in Amsterdam zou veranderen.

“Rik van den Boog (algemeen directeur Ajax, red.) heeft onlangs keurig contact opgenomen”, vervolgt Nijland. “We willen zo snel mogelijk een gesprek met Daley en Danny Blind om te kijken hoe zij erin staan.”

Invaller

Daley Blind kwam sinds zijn terugkeer bij Ajax nog geen enkel competitieduel binnen de lijnen. Wel mocht hij als invaller opdraven in het bekerduel met MVV (5-0 winst).

De schaarse speelminuten van het Amsterdamse jeugdproduct zou een van de redenen zijn van het meningsverschil tussen zijn vader en tevens assistent-coach van Ajax Danny Blind en trainer Martin Jol.

Eerder toonden NAC, Vitesse en de Belgische topclub Anderlecht interesse in de verdediger.