LONDEN - Hekkensluiter Leeds United heeft na vijf nederlagen weer eens gewonnen in de Premier League. De jonge Milner maakte in de uitwedstrijd tegen Charlton Athletic zaterdag al snel na het begin de enige treffer. Leeds achterhaalde door de winst Wolverhampton Wanderers, dat op 1-1 bleef steken tegen Newcastle.

Leeds en Wolverhampton sluiten de ranglijst van de hoogste Engelse klasse met elf punten. Alle topclubs in Engeland komen zondag pas in actie.

Leeds had een overwinning hard nodig. De club kampt met enorme financiële problemen en degradatie naar de eerste divisie dreigt. Charlton had al zeven wedstrijden op rij niet verloren en leek dus een stugge opponent. De 17-jarige middenvelder Milner gaf het bezoekende Leeds echter al na negen minuten een formidabele opening. De treffer betekende uiteindelijk ook de eerste zege voor manager Eddy Gray.

Wolverhampton Wanderers, dat een plaats boven Leeds staat, begon goed tegen Newcastle United. Blake tekende na 27 minuten voor de -0. Newcastle kwam vier minuten later al weer op gelijke hoogte. Topscorer Shearer was met zijn twaalfde competitietreffer de gelukkige.

Uitslagen

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 1-1 (1-1).
. Blake 1-0, 31. Shearer 1-1.

Aston Villa - Southampton 1-0 (1-0).
. Dublin 1-0.

Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur 1-0 (0-0).
. Gresko 1-0.

Bolton Wanderers - Everton 2-0 (1-0).
. Frandsen 1-0,
. Djorkaeff 2-0.

Charlton Athletic - Leeds United 0-1 (0-1).
. Milner 0-1.

Portsmouth - Leicester City 0-2 (0-1).
. Ferdinand 0-1,
. Bent 0-2.