AMSTERDAM - Aron Winter geeft gehoor aan de oproep van Johan Cruijff aan oud-Ajacieden om zich kandidaat te stellen voor de ledenraad van de Amsterdammers.

De 43-jarige oud-middenvelder kwam tussen 1986 en 1992 en 1999 en 2002 uit voor de club uit de hoofdstad. Ook de oud-spelers Keje Molenaar, Edo Ophof, Dick Schoenaker, Barry Hulshoff, Peter Boeve, Piet Schrijvers en Co Meijer alsmede voormalig jeugdtrainer Dirk de Groot zijn verkiesbaar.

De ongeveer 600 leden van Ajax kiezen op dinsdag 14 december een nieuwe ledenraad. Van de 24 zetels komen er acht vrij. Vier personen hebben al aangekondigd dat ze opnieuw verkiesbaar zijn. Twee leden van de raad twijfelen nog of ze onder meer met het negental van Cruijff gaan concurreren. Twee anderen stellen zich zeker niet kandidaat.

Van Duivenbode

Theo van Duivenbode stelde het lijstje met oud-spelers samen. De voormalige linksback van Ajax deed dit op verzoek van Cruijff, die hij vorige week tijdens een bijeenkomst van de vereniging voor oud-spelers Lucky Ajax trof. Marc Overmars en Jan Mulder legden het verzoek om zich kandidaat te stellen naast zich neer.

Van Duivenbode hoopt nog steeds dat Cruijff zelf in de raad van commissarissen van Ajax gaat zitten. Hij heeft dat ook aan het erelid laten weten maar verwacht dat de legendarische nummer veertien opteert voor een adviserende rol op de achtergrond.