AMSTERDAM - David Beckham hoopt dat hij voor Engeland een doorslaggevende rol kan spelen bij de toewijzing van het WK 2018.

De 35-jarige middenvelder reist als ambassadeur naar Zürich, waar de FIFA donderdag de organisatoren van de WK’s van 2018 en 2022 annonceert.

“Hopelijk kan ik het verschil maken. Er zijn veel mensen, onder wie prins William, die hun beste beentje voorzetten voor ons bid", vertelt Beckham aan Sky Sports. "We zullen een groot deel van het uitvoerend comité vertellen dat het verstandig is om ons het WK te geven.”

Inhaalrace

Engeland strijdt samen met de tandems Nederland/België en Portugal/Spanje en Rusland om de organisatie van de mondiale eindronde van 2018. De Engelsen stonden lange tijd bovenaan in de polls, maar de nieuwste quoteringen van wedkantoren duiden op een inhaalrace van Rusland.

Deze ommekeer zou te maken hebben met de gevolgen van het BBC-programma Panorama. In deze documentaire die maandagavond vanaf 21.30 uur Nederlandse tijd wordt uitgezonden zouden schokkende onthullingen over de FIFA worden gedaan.

Rancune

In Engeland wordt gevreesd dat de leden van de wereldvoetbalbond uit rancune hun stem geven aan een van de concurrenten.

Beckham is ervan overtuigd dat voor de FIFA alleen de kwaliteit van het bid telt. “We weten zeker dat we de voordelen van een WK in Engeland de komende dagen nog duidelijk over het voetlicht brengen.”