KIRCHBERG - Tafeltennisser Trinko Keen heeft in Luxemburg ook zijn tweede kans op een olympisch startbewijs laten liggen. De -jarige speler ging zaterdag in de halve finales van groep V onderuit tegen de Noor Geir Erlandsen: 2-4. De laatste game eindigde in 17-19, met liefst zes gemiste gamepunten voor Keen.

De geboren Randwijker hoefde door zijn finaleplaats op vrijdag niet in actie te komen in de kwartfinales van zaterdag. Zondag zijn de laatste herkansingen bij het olympische kwalificatietoernooi in Luxemburg, waar in totaal elf tickets voor Athene 2004 te verdienen zijn. Keen moet zondag drie partijen winnen om zich alsnog voor de Olympische Spelen te kwalificeren.

De Duitser Jörg Rosskopf, 34 inmiddels, slaagde er zaterdag in de eerste herkansing wel in een olympisch ticket te veroveren. Rosskopf versloeg in de eindstrijd van zijn minitoernooi de Rus Fedor Koezmin met 4-0 en staat volgend jaar in Athene voor de vijfde keer op de Olympische Spelen. In 1988 was Rosskopf voor het eerst op de Spelen, in Seoul. Ook de Pool Tomasz Krzeszewski en de Roemeen Adrian Crisan kunnen een reis naar de Griekse hoofdstad boeken.