MANCHESTER - Doelman Edwin van de Sar (40) neemt komende zomer afscheid bij Manchester United. Dat liet zijn coach Alex Ferguson zondag weten.

Zelf heeft de Nederlandse recordinternational zich nog niet duidelijk uitgesproken over zijn toekomstplannen.

''Ik heb inmiddels geaccepteerd dat dit voor Edwin zijn laatste seizoen is'', gaf Ferguson te kennen op de website van 'People'.

Droevig

"Het is droevig, maar het wordt moeilijk voor een keeper als je eenmaal veertig jaar bent. Kijk maar naar wat er ooit met Peter Shilton is gebeurd."

"Zijn topvorm was plotseling volledig weg. Ik denk niet dat Edwin dat wil laten gebeuren. Hij is een heel trotse man. Zijn vertrek zal een groot verlies voor Manchester United zijn.''

Ziek

Ferguson betrok ook de gezondheid van de vrouw van Van der Sar bij de zaak. ''Zij is ernstig ziek geweest. Gelukkig gaat het nu heel goed, maar ze wordt nog steeds behandeld in Nederland. Mede daarom is het voor Edwin ook moeilijk om altijd hier bij ons te zijn.''

Manchester United heeft inmiddels al een nieuwe keeper aangetrokken. Dat is de Deense international Anders Lindegaard, die al na de winterstop speelgerechtigd is.

Ferguson is van plan nog een doelman aan te trekken voor het nieuwe seizoen. In dat kader circuleert de naam van Maarten Stekelenburg van Ajax.