LONDEN - Roger Federer heeft zich voor de finale van de ATP World Tour Finals geplaatst. De Zwitser toonde zich met name in de eerste set oppermachtig tegen Novak Djokovic: 6-1, 6-4. In de finale ontmoet Federer de nummer een van de wereld Rafael Nadal, die eerder al Andy Murray versloeg.

Federer begon voortvarend aan het duel en pakte al in de tweede game een break. Djokovic leek overrompeld door de dadendrang van de Zwitser en liep bij een 4-1 achterstand opnieuw tegen een breekpunt aan. Federer haalde de set vervolgens op eigen service eenvoudig binnen.

In de tweede set richtte Djokovic zich op, waarna hij in de tweede game een breekkans benutte. Federer was in de rally´s vaak sterker dan zijn opponent en bij een 3-1 achterstand resulteerde dit in een break van Federer. Op zijn eigen opslag kwam hij vervolgens weer op gelijke hoogte.

Djokovic had veel moeite met de forehand van Federer en wist slechts met de nodige moeite zijn eigen opslag te behouden. In het vervolg van de set waren beide tennissers aan elkaar gewaagd, maar Federer forceerde bij 4-4 de beslissende break om het op eigen service af te maken.