ROME - Koploper AC Milan heeft zaterdag in de strijd om de Italiaanse landstitel twee punten verspeeld. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri bleef uit bij Sampdoria steken op 1-1.

Juventus kon niet profiteren van de halve misstap. De 'Oude Dame' kwam thuis tegen Fiorentina eveneens niet verder dan 1-1. De achterstand van Juventus, dat vierde blijft, is daardoor nog steeds zes punten.

Seedorf

Robinho had AC Milan in de 43e minuut op voorsprong gezet. Giampaolo Pazzini maakte na ruim een uur gelijk. Clarence Seedorf begon in de basis bij de bezoekers. Hij werd kort voor tijd gewisseld.

Milan is, ondanks de remise, ook na dit weekeinde met 30 punten de koploper in Italië. Wel kunnen Lazio Roma en Napoli op respectievelijk één en drie punten komen van de Milanezen. Lazio moet dan zondag wel zien af te rekenen met Catania. Udinese ontvangt die dag Napoli.

Juventus

Nummer vier Juventus had dus een kans om richting AC Milan op te schuiven, maar benutte die niet. Fiorentina kreeg de voorsprong in de schoot geworpen, omdat Juventus-verdediger Marco Motta al na vier minuten de bal in eigen doel werkte.

De wit-zwarte formatie had 78 minuten nodig, maar scoorde uiteindelijk wel. Simone Pepe bepaalde de eindstand op 1-1.