ZWOLLE - FC Zwolle heeft vrijdagavond de koppositie in de Jupiler League verstevigd. De ploeg van trainer Art Langeler versloeg op eigen veld concurrent FC Volendam met 4-1. Danny Schreurs maakte drie treffers voor de thuisploeg.

Een week geleden gingen FC Zwolle en FC Volendam nog samen aan kop. Door een verrassende thuisnederlaag afgelopen maandag tegen FC Emmen (1-3) liepen de Noord-Hollanders al enige averij op.

Na de nieuwe deceptie vrijdag in Zwolle is de achterstand van de nummer twee op de lijstaanvoerder opgelopen tot zes punten.

Overwicht

FC Zwolle had vanaf het begin een overwicht. De dominante thuisclub leidde bij de rust met 2-0 door doelpunten van Sjoerd Ars, zijn achttiende competitietreffer, en Schreurs.

Na de pauze had FC Volendam even een sterke fase. Meer dan een treffer van Melvin Platje zat er evenwel niet in voor de bezoekers.

Beslissing

Met twee snelle doelpunten op rij besliste Schreurs na een uur de topper in de eerste divisie. Hij bracht met zijn drie doelpunten tegen FC Volendam zijn competitietotaal op negen.

Nummer drie RKC Waalwijk verloor ook, met 2-1 bij het opbloeiende FC Emmen. Voor de thuisploeg scoorden Tjaronn Chery en Eldridge Rojer. De achterstand van RKC op FC Zwolle liep op tot tien punten.

Subtop

Nummer vier FC Eindhoven liet ook al punten liggen: 0-0 tegen MVV. Helmond Sport kwam in punten op gelijke hoogte dankzij een royale overwinning tegen hekkensluiter Fortuna Sittard: 5-2.

Sparta won met 1-0 bij Telstar. Joshua John maakte na een kwartier het doelpunt. Het was de eerste overwinning voor de Rotterdammers in vijf wedstrijden.