DUBAI - Golfer Robert-Jan Derksen heeft zich met een tweede ronde in 70 slagen gehandhaafd in de subtop van het Dubai World Championship.

De Blaricummer had vrijdag voor zijn rondgang 70 slagen nodig, een minder dan de dag ervoor en twee onder par. Hij sloot de eerste dag ook al als zeventiende af.

Derksen reageerde op de website van de Nederlandse Golffederatie (NGF) tevreden op zijn tweede omloop, die hij met een birdie afsloot.

''Ik heb weinig fouten gemaakt. Mijn score van 70 gaf goed het niveau van mijn spel aan. De enige fout die ik maakte, was op elf, waar ik de green miste. De bogey op twaalf was een beetje pech: de bal bleef op de rand van de bunker liggen.''

Derksen: ''Winnen op deze baan en met dit sterke veld is, denk ik, te veel gevraagd voor me, maar een plaats in de top tien zou kunnen. Ik denk dat dit een reëel doel voor mij hier is.''

Britten

Twee Britten namen de leiding op de Jumeirah Golf Estates van Dubai. Ross Fisher verbaasde met een omloop van slechts 64 slagen waarmee hij op een totaal kwam van 135 en zestien plaatsen steeg. Fisher deelt de eerste plaats met Ian Poulter die vrijdag 66 slagen nodig had.

De Zweed Robert Karlsson (75 slagen) duikelde van de eerste naar de twaalfde plaats. Joost Luiten had opnieuw 72 slagen (par) nodig en zakte van de gedeelde 25e naar de 33e plaats.

Frustratie

''Weer een frustrerende dag'', liet Luiten op zijn website weten. ''Ik heb veel te veel putts nodig. Dat was zonde, want het spel van tee naar green was wel weer goed. Hopelijk heb ik zaterdag wat meer geluk.''