EINDHOVEN - Johan Cruijff en Guus Hiddink zijn op 2 december in Zürich om het WK-bid van Nederland en België voor 2018 te ondersteunen.

Op die dag besluit wereldvoetbalbond FIFA waar de WK's van 2018 en 2022 plaatsvinden. Beide landen geven in de Zwitserse stad nog een laatste presentatie om de leden van het uitvoerend comité te overtuigen.

De premiers Mark Rutte en Yves Leterme zijn ook van de partij in de delegatie van voorzitter Ruud Gullit. Jean-Marie Pfaff en Paul van Himst vertegenwoordigen voetballend België. Het Nederlandse koningshuis ontbreekt in Zürich.

Topman Harry Been van het HollandBelgiumBid sprak eerder de hoop uit dat koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig zouden zijn. Prins William is er wel bij namens Engeland.

Tevreden

Toch is Been tevreden. ''We brengen een zeer sterk team op de been, waarin voetballers en coaches van wereldfaam het voortouw nemen en zich in de rug gedekt weten door de hoogste regeringsvertegenwoordigers en de bondsbestuurders. Dat is de enige juiste opstelling voor een WK-kandidaat."

Het HollandBelgiumBid is op donderdag 2 december om 9.00 uur als eerste aan de beurt om de FIFA-leden te overtuigen in een half uur durende presentatie. Engeland, Spanje/Portugal en Rusland volgen daarna met hun laatste charmeoffensief.

Van Marwijk

De bondscoaches Bert van Marwijk en Georges Leekens reizen evenals de bondsdirecteuren Michael van Praag en François de Keersmaecker af naar Zürich. Zij worden vergezeld door oud-internationals Aron Winter, Gilles de Bilde en Pierre van Hooijdonk. Ook voormalig Frans international Christian Karembeu steunt de kandidatuur.

Rutte wordt bijgestaan door Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Leterme wordt terzijde gestaan door vicepremier Didier Reynders, minister van Sport André Antoine en Rudy Demotte. Laatstgenoemde is eerste minister van de Franse gemeenschap in België.