BREDA - NAC Breda zal het vrijdag in de thuiswedstrijd tegen PSV moeten stellen zonder Jens Janse en Fouad Idabdelhay. Het tweetal heeft liesklachten.

Janse ondergaat donderdagavond een MRI-scan om te zien hoe groot de schade is. Aanvaller Idabdelhay moet volgende week weer fit zijn.

Daarnaast kan NAC ook geen beroep doen op Ferne Snoyl. Hij is al langer geblesseerd aan een enkel.

NAC hoopt tegen PSV te kunnen voortborduren op de zege van vorig seizoen. PSV raakte daarmee de ongeslagen status kwijt. ''Het lijkt me logisch dat PSV naar Breda komt om te winnen'', zegt trainer Gert Aandewiel op de clubsite.

''Zij willen geen puntverlies oplopen in de race om de titel. Zo groot is de afstand naar nummer twee FC Twente ook weer niet. En wij hebben iets goed te maken na het verlies tegen ADO. Ik verwacht dus een pittig wedstrijdje.''

Berg

PSV kan niet beschikken over spits Marcus Berg. Dat meldt de Eindhovense club op de website. De spits is hersteld van griep, maar heeft volgens trainer Fred Rutten de afgelopen week te weinig kunnen trainen.

Doelman Andreas Isaksson was net als Berg grieperig, maar hij zit wel gewoon bij de selectie voor het competitieduel. Daarnaast kan Orlando Engelaar mee naar Breda. Hij keert terug van een liesblessure. Jagos Vukovic is na een schorsing ook weer beschikbaar.

Rutten is op zijn hoede na de nederlaag vorig jaar in Breda. ''Dat mag ons vrijdag niet overkomen", zei Rutten. ''We moeten heel alert zijn. Bij ons moet het gemiddelde van hoog niveau zijn."