EINDHOVEN - Zwemster Inge Dekker is donderdag bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Eindhoven uitgeschakeld in de series van de 100 meter vrij.

De winnares van het goud vorig jaar in Istanbul kwam met 52,85 tot de derde tijd. Maar Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo waren met respectievelijk 52,01 en 52,20 sneller dan Dekker.

Er mogen per land maar twee deelnemers door naar de halve finales. Ilse Kraaijeveld strandde ook in de series met 54,75.

Tijd

Dekker zwemt in Eindhoven haar eerst internationale titeltoernooi nadat ze er vanwege een schouderblessure enige tijd uit is geweest. ''Dat merkte ik toch wel'', zei ze na haar uitschakeling. Maar ze was gezien de Nederlandse concurrentie op de 100 vrij niet echt teleurgesteld.

''Het ging mij om mijn tijd en daar ben ik wel tevreden over. Ik concentreer mij nu op mijn andere races.''

Dekker haalde vorig jaar bij de EK vijf keer goud, waarvan drie op individuele nummers. Ze had in de aanloop naar het toernooi al aangegeven dat ze zich in Eindhoven met name wilde richten op de vlinderslag.

In het magazine van NUsport staat een uitgebreid interview met Inge Dekker. Het nummer ligt vanaf dinsdag in de winkel en is via de website te bestellen.