DUBAI - Golfer Joost Luiten leek donderdag in de eerste ronde van het seizoensafsluitende toernooi in Dubai op weg naar een toppositie, maar de Nederlander verprutste op de laatste holes een goede score.

Hij leverde mede door een double bogey op de zeventiende hole een kaart in van 72 slagen, precies par. De 24-jarige Bleiswijker is daarmee voorlopig 25e.

De beste zestig spelers van de Europese Tour strijden op de Jumeirah Golf Estates in Dubai ruim 5,5 miljoen euro aan prijzengeld.

Luiten opende sterk met drie birdies en bevond zich tot aan de voorlaatste hole bij de beste tien van het klassement.

Robert-Jan Derksen legde zijn eerste achttien holes af in 71 slagen en die score is voorlopig goed voor de gedeelde vijftiende plaats.

Karlsson

Robert Karlsson gaat na de eerste ronde aan de leiding. De 41-jarige Zweed werkte donderdag de achttien holes op de Jumeirah Golf Estates af in 65 slagen, zeven onder het baangemiddelde.

Karlsson heeft één slag minder dan de Zuid-Koreaan Noh Seung-yul, die een kaart met 66 slagen inleverde.

De Duitser Martin Kaymer ging rond in 67 slagen en bezet de derde plaats. De 25-jarige Kaymer is de aanvoerder van de Europese ranglijst.

Baanrecord

Karlsson zat met zijn ronde van 65 dicht tegen het baanrecord aan op de Earth Course. Hij kruiste acht birdies, een eagle en drie bogeys aan op zijn scorekaart.

''Ik wist weinig van de baan'', zei de Zweed. ''Het is er een waar de bal goed naar de hole rolt als je lekker speelt.''